Wie ben ik?

Graag stel ik mezelf en mijn opdracht even kort aan jullie voor!

Over mezelf

profielfoto fb

Hallo! Ik ben Jente Lefever, 21 jaar en woon samen met mijn ouders en zus in Hertsberge, Oostkamp.
Spontaan, avontuurlijk en goedlachs zijn kernwoorden die me wel kunnen beschrijven als persoon. In mijn vrije tijd hou ik van koken, zingen en een gezellige avond bij te praten met mijn vrienden.

Momenteel zit ik in mijn laatste jaar Lager Onderwijs in Hogeschool Vives te Brugge. Eind juni vorig jaar heb ik de verlossende mail gekregen dat ik mijn buitenlandse stage mag lopen in Ukunda, Kenia. Mijn geluk kon toen op dat moment niet meer op! Nu is het bijna zo ver!

Tijdens deze buitenlandse stage zal ik ongetwijfeld veel nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe mensen leren kennen en groeien op vlak van mijn professionele identiteit.

Mijn buitenlandse stage

Ik zal 2 maanden stage lopen in de Shikamana school in class three bij teacher Damaris. In die periode zal ik 2 projecten uitwerken waar de school nood aan heeft.

Doorheen dit avontuur word ik samen met de andere studenten begeleid door de organisatie Sunshine4kids . Neem zeker eens een kijkje op hun pagina!

Pascale Perneel (S4K) over de Shikamana school:

Shikamana wil een voorbeeldschool worden, die duurzame ontwikkeling promoot. De school biedt onderwijs, gezondheidszorg, een voedingsprogramma en psycho-sociale begeleiding voor kinderen in Ukunda, en hun zorgverleners, die daar anders geen toegang toe krijgen. Ze willen ook preventief werken, om de hongersnood tegen te gaan en het aantal ziektes te beperken.

Sedert de tussenkomst van zangeres Cher (financiële steun) zijn de gezondheid en het welzijn van de studenten in de Shikamana school en de dorpelingen verrassend verbeterd.

Ondanks hun goede werking is pedagogische hulp nog zeer welkom. Een grote uitdaging!

klajse

Mijn allereerste foto van Class three bij teacher Damaris.

studenten.PNG

Team Kenia 2018! Van links naar rechts: Ariadne, Valerie, Stefanie, Silke, Jente, Lisa, Lynn en Dafne

Advertenties